January 27, 2010

this and that

Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
fy tusan vad kallt det är ute idag! Det är säkert flera som håller med mig om att man börjar få nog av den här vintern redan? Som tur har solen varit framme i några dagar så det piggar ju upp lite...såhär när man tittar ut från fönstret, hah.
Sitter och funderar lite försiktigt på mitt liv just nu (allvarliga Jenny här hej:D).. vad jag skall göra i framtiden, vad händer nästa höst, vad vill jag, vill jag studera - vill jag jobba, vart skall jag, vad gör man om man inte kommer på något vettigt... många frågor men inga svar. Står tomt i huvudet. Smått frustrerande. Någon annan som har liknande tankar och känner sig kanske en aning stuck i sitt liv?

4 comments:

 1. Nå inte stuck mera, men var det läääänge. Studera det du tycker om men som du också kan se en karriär i. Fotograferingen t.ex. är roligt, men det är många som tycker det.
  En av mina bästa vänner är framgångsrik, men hon har en stark och ovanlig specialitet, en annan kompis man är inte så framfusig och har ingen motsvarande specialitet och han försörjer sig absolut inte på det.. Om du alltså ens hade fotograferingen som ett alternativ.
  Men ger du dig in på det så kom ihåg att specialisering, marknadsföring och speciellt att bygga upp ett nätverk, spelar en större roll än begåvning i många fall. Det gäller ju i många andra fall än fotografering..
  Lycka till!
  -Anna N

  ReplyDelete
 2. Anna N: Jag hade länge och väl fotografering som ett alternativ, men i längden har jag aldrig sätt det som en karriär för mig. Har en känsla att om jag går så långt med det så tappar jag intresset. Fotografering är för mig mera som en konst att uttala sig och sina känslor och tankar...lite som en dagbok. Några skriver ut sina tankar, jag gör det lättare med bilder. Har ju gått mediautbildning också men fick absolut noll ut av det... känns som att jag måste börja om från början och hitta något alldeles nytt. Livet är svårt va? ;)
  Uppskattar mycket att du orkade ge ut din åsikt och hjälp,tack!! :)

  ReplyDelete
 3. No problem :-) Livet är svårt ;-)

  Var det en dålig utbildning eller nappade ämnet bara inte? Har en del själv med medier och göra, nya och gamla och det kan nog vara relativt intressant i många fall.

  Grafiker var annars ett yrke jag själv trodde att det var svårt att få jobb som, men har nu med flera och göra och de har åtminstone mycket jobb.

  Några av dem är dessutom frustrerade fotografer ;-P

  -Anna N

  ReplyDelete
 4. Anna N: Jag tror att skolan/utbildningen var bara dålig...ångrar mig att jag inte gick till en finsk skola där de har bättre utrustning osv.
  Utbildningen jag fick var inte något inspirerande, blev bara dålig smak av det.

  Och ja..dessutom det enda läraren orka säga till oss var att det är hopplöst att få jobb inom media, så man börja liksom fundera på vad fan man ens gör på hela linjen då?! :D smått roligt nog för många av mina klasskamrater fick genast jobb och fick läraren att tappa hakan i golvet... :P

  Jag tror inte det är svårt om man är driven och är runt rätt människor. Så är det ju var som helst. :)

  ReplyDelete

Thank you for visiting, you mean the world to me! ♥